No images?
View the webversion
Sailcharter Friesland
Seizoen 2017 - boek nu !
Platbodemverhuur Sailcharter Friesland
Platbodemverhuur Friesland
Nieuws en prijzen voor het seizoen 2017

Beste vrienden en gasten van Sailcharter Friesland,
Het is alweer herfst en willen samen met u, via deze nieuwsmail, even terug kijken op het afgelopen seizoen en vooruitblikken op het komende seizoen van 2017.

Seizoen 2016

In totaal mochten wij bijna 200 boekingen verzorgen en gasten begroeten uit 14 verschillende landen, vele oude bekenden waren erbij en ook gasten, die voor de eerste keer ( gedeeltelijk met cursus) op onze platbodems wilden gaan zeilen.
In het afgelopen seizoen was de wind iets berekenbaarder en stabieler dan in het vorige, wij hadden beduidend minder schades aan de zeilen. Het was duidelijk te merken dat de vakantie beleving van een hogere kwaliteit was.
De Stevenaak AALTJE ENGELINA, welke sinds juni dit jaar in de vaart is, mocht haar eerste tochten varen. We kregen vele positieve complimenten met betrekking tot de uitrusting en de gemakkelijk (easy sailing) te bedienen tuigage op dit bijzondere schip.

News 2017

TEAM UITBREIDING
Vanaf volgend jaar wordt ons kleine team versterkt door Michael Fölling, hij heeft dit seizoen al regelmatig de uitgifte van de schepen in Makkum verzorgd. De organisatie rond de uitgifte en inname van de schepen op onze nieuwe locatie zal in eerste instantie zijn belangrijkste taak binnen het team zijn. Sytze zal zich meer bezig houden met het technisch reilen en zeilen van de vloot. Naast administratieve taken zal hij ook als schipper op de Aaltje Engelina te vinden zijn. Greta en Fritz blijven zoals van ouds de boekingen en het onderhoud aan de internetsites verzorgen.
NIEUWE BASIS IN WORKUM
Volgend jaar gaat een groot gedeelte van onze vloot uit Makkum en Leeuwarden verhuizen naar Workum. Deze Marina is uitgerust met ruim voldoende parkeerplaatsen en zeer goede sanitaire voorzieningen. We krijgen de beschikking over een receptie waar we u veel persoonlijker kunnen ontvangen. Ook de ligplaatsen zijn van zo’n kwaliteit dat u gemakkelijk aan en van boord kunt komen. Bij harde wind bent u direct in het beschutte Friese meren gebied, bij goed weer binnen een uur op het IJsselmeer en binnen 3 uren varen bent u op het wad. Het aftanken na een vaarvakantie kunnen we direct op deze locatie verzorgen. Kortom we hopen met deze keuze u minimaal de komende 5 jaar op een hoger niveau te bedienen.
RUBBERBOTEN, AUTOMATISCHE REDDINGSVESTEN, ...
Op veler verzoek hebben we vanaf volgend jaar ook rubberboten met en zonder aanhangmotor, automatische reddingsvesten en digitale navigatieapparatuur in de verhuur. Daarnaast gaan we bekijken hoe wij een boodschappen service kunnen optuigen. Details en prijzen vindt u binnenkort op onze websites.
EASY SAILING
Na de vele positieve reacties op de Lazy bag van de Lemsteraak Bellefleur blijven wij werken aan de vereenvoudiging van de tuigage van individuele schepen. In de winter krijgt in ieder geval de Vissermanaak “Sulis” Lazy bag en beide schepen worden uitgerust met een rollfoksysteem. Met de slogan “Easy Sailing” willen we deze schepen via de button “Easy Sailing”op onze websites onder de aandacht brengen als platbodems met eenvoudig te bedienen tuigage, die het onder andere voor gezinnen met kinderen of kleine gezelschappen mogelijk moet maken te genieten van een platbodem zeilvakantie. De Stevenaak Aaltje Engelina heeft met dit “Easy Sailing” concept afgelopen seizoen al bewezen dat ze met minimaal twee mensen te zeilen is en de tuigage in een oogwenk opgeruimd is na een prachtige zeiltocht.
Vroegboek korting Boeken en aanbetalen (50%) voor 15.11.16 betekend 10% van de huurprijs besparen, voor 13.12.16 is de vroeg boek korting 5%.


Haven Workum
Wij verhuizen! Vanaf het seizoen 2017 ligt een groot gedeelte (11 schepen) van onze vloot in Workum ! De nieuwe haven ...
Nieuwe haven Workum
 
Groepsreizen Friesland
Alle huurprijzen en kortingen voor het seizoen 2017 online op onze website. Vroegboek korting 10% ...
Prijzen 2017
 
Platbodem Training
Diverse platbodem trainingscursussen van 2 uren t/m oefenweekenden, of huren incl. 2 dagen training.
Termijnen 2017
 
Bellefleur en Sulis met Lazyback en rolfok vanaf 2017
Lazyback, eenvalbediening grootzeil, rollfok, ... nu ook op enkele van onze platbodems, makkelijker en veiliger, meer zeilplezier, ...
Easy Sailing
 
Zeilschip AALTJE ENGELINA
22.50 meter lange prachtige Stevenaak voor 10 gasten in 5 hutten, alleen te huur met schipper.
Luxe zeiljacht
 
Ligplaats Stevenaak in het zomerseizoen
Van april t/m oktober vertrekt de AALTJE ENGELINA van onze locatie in 8939 CA Leeuwarden, De Zwemmer 1.
Ligplaats zomerseizoen
 
Sailcharter Friesland

Platbodemverhuur zonder schipper

Verhuur van bijna 20 platbodems zonder (en soms met) schipper vanuit diverse lokaties in Friesland.
Sailcharter Friesland
 
Yachtcharter Leeuwarden

Motorbootverhuur Leeuwarden

Zeven keurig onderhouden motorboten in de verhuur voor leuke vaarvakanties in Friesland vanuit Leeuwarden.
Yachtcharter Leeuwarden
 
Watersport Twee Provinciën

Watersport Twee Provinciën

Werf en stalling in Leeuwarden, bootskraan t/m 35 ton, ...
Watersport Twee Provinciën
 Veel lees- en surfplezier op one websites en misschien mogen we u volgend jaar (weer) begroeten aan boord op een van onze schepen.

Vriendelijke groeten uit Friesland,
Sytze, Greta, Michael en Fritz
Sailcharter Friesland & Yachtcharter Leeuwarden
De Zwemmer 1
8939 CA Leeuwarden
+31-58-3010506
Like Sailcharter Friesland op Facebook
 
 


Wilt u onze nieuwsbrief (verschijnt 2-3 keer per jaar) niet meer ontvangen stuurt u dan een reply op deze mail met in de onderwerp regel ‘Verwijderen nieuwsbrief