Een ultieme ervaring ...

... dat is volgens de echte platbodemzeiler het zeilen met Lemsteraken.

  • sailcharter_friesland_027
  • sailcharter_friesland_024
  • sailcharter_friesland_001
  • sailcharter_friesland_004
  • jquery photo gallery
  • sailcharter_friesland_017


... maar ook voor mensen met minder ervaring is zeilen op een statige Lemsteraak (of en andere platbodem) een ware happening.

Sailcharter Sneek in Friesland is gespecialiseerd in de verhuur van deze traditionele platbodems. Bij Sailcharter Sneek zijn er Lemsteraken, Vissermanaken, Zeeschouwen en een Grundel te huur.

De kleinere platbodems, de Zeeschouw, de Grundel en de Visserman zijn zeer geschikt voor het vaargebied in Friesland, de Friese binnenwateren maar ook voor op het Wad en het IJsselmeer zijn het geschikte schepen. De thuishaven van deze schepen zijn in Friesland. De grotere Lemsteraken liggen in verschillende havens rond het IJsselmeer, in Lemmer, Lelystad, Workum, Stavoren en Makkum.

Sailcharter Sneek verhuurt deze platbodem in lengtes van 6.50 tot 15.00 meter voor groepen van 2 - 12 personen, die graag in Friesland, op het IJsselmeer en Waddenzee willen gaan zeilen.

Huren en zeilen zonder ervaring? Dat kan, vaarcursussen, manouvreercursussen en zeilles horen bij ons programma. Bij Sailcharter Sneek kunt u tevens een Lemsteraak met ervaren schipper huren.

Het vaargebied van deze Lemsteraken zijn de Friese meren, IJsselmeer en Waddenzee. Het droogvallen en het zeilen naar één van de mooie eilanden Terschelling, Vlieland, Ameland en Texel is een belevenis op zich.