Weekendje met de grundel Volharding

Leeuwarden - Eernewoude - Grou - Leeuwarden

Vrijdag 14.00 - Maandag 9.00

  3 overnachtingen, 3 Übernachtungen, 3 nights
Friesland

Weekend zeilen met de Grundel vanuit Leeuwarden


1. Nacht:

Afhangelijk van de windrichting gaat u via het Schalke Diep onder de Fonejachtbrug eichting Natuurgebied de Alde Feanen (Eernewoude) of u volgt de Staande Mast Route naar Grouw.

2. Nacht:

Naar dat u het natuurgebied hebt verkennt , gaat u via het Pikmeer naar Grouw (of van Grou naar Eernewoude) Zondag kunt u van beide plaatsen gemakkelijk weer terug varen naar Leeuwarden.
---- alternatief route binnen door via Warten.

Deze route is ook geschikt voor de grotere platbodems die wij verhuren uit Leeuwarden, maar deze kunnen de route via de Fonejachtbrug niet varen, de brug is voor hun te laag und wordt alleen voor speciaal vervoer en ook alleen s'nachts bediend. Alleen onze Grundel Volharding kan de Fonejacht brug passeren.

Routes voor zeilboten zijn niet gemakkelijk te plannen, de mogelijkheden zijn altijd afhankelijk van de windrichting. De voorgestelde routes kunnen over het algemeen onder de motor worden gevaren. Wat wij hier publiceren is slechts een klein deel van de mogelijkheden die Friesland biedt aan de watersporter en met name de zeilers. Als je hier op reis bent in Friesland heb je naast vele gezellige haventjes nog vele honderden aanlegplaatsen die eenvoudig zijn gebouwd in de natuur (Marrekrite), als een gratis plek om te verblijven voor een nacht of als leuke plek voor een pauze tussendoor.
Grundel Volharding

Grundel Volharding onderweg in Friesland

Grundel Volharding