Weekendje zeilen met een Zeeschouw of een Lemsteraak in Friesland

Leeuwarden - Eernewoude - Sneek - Grou - Leeuwarden

Vrijdag 14.00 - Maandag 9.00

  3 overnachtingen, 3 Übernachtungen, 3 nights
Friesland

Weekend zeilen met een Zeeschouw of een Lemsteraak vanuit Leeuwarden


Weekend suggestie, zeilen in Friesland met een Zeeschouw of Vissermanaak vanuit Leeuwarden:

Vrijdag 14.00 uur:

Ophalen van het schip in onze jachthaven in Leeuwarden, naar de instructie start u in het weekend en vaart (zeilt) het mooie natuurgebied "De Alde Feanen". Hier verblijvt u de nacht aan een van de talloze Marrekrite steigers, p.v. op een onbewoont eiland of in de recent verbouwde jachthaven van Eernewoude.

Zaterdag:

Gaat u verder, via Akkrum binnendoor over het Sneekermeer naar Sneek, waar u de nacht blijfd liggen (of u gaat aan een Marrekrite plaats aan het Sneekermeer overnachten).

Zondag:

gaat de reis richting Noorden, naar een paar rondjes op het Sneekermeer zeilt u vanaf de schutsluis bij Terherne op de Prinses Margriet-Kanaal naar Grou en dan binnendoor terug naar onze haven, waar u de derde nacht kan liggen.

Zeeschouw Dolle Dries in de haven van Sneek

Zeeschouw Dolle Dries in de haven van Sneek

Routes voor zeilboten zijn niet gemakkelijk te plannen, de mogelijkheden zijn altijd afhankelijk van de windrichting. De voorgestelde routes kunnen over het algemeen onder de motor worden gevaren. Wat wij hier publiceren is slechts een klein deel van de mogelijkheden die Friesland biedt aan de watersporter en met name de zeilers. Als je hier op reis bent in Friesland heb je naast vele gezellige haventjes nog vele honderden aanlegplaatsen die eenvoudig zijn gebouwd in de natuur (Marrekrite), als een gratis plek om te verblijven voor een nacht of als leuke plek voor een pauze tussendoor.